Velkommen til oss

 

 

Velkommen til oss på Nøtterøy legesenter!

Her kan du finne informasjon om åpningstider, telefontider og mye mer.

Under meny-knappen “Selvbetjening” kan du:

  • Bestille time – Nå åpner vi for flere timer her, så slipper man stå i kø på telefonen. Det kan ikke bestilles dobbelttimer.

  • Fornye resepter på fast medisin

  • Skrive til legen, legen vil svare deg innen fem virkedager.

  • Lese beskjeder fra legen

Selvbetjeningsportal

 For å få adgang til selvbetjeningsdelen skal alle tidligere og nye brukere som ikke identifiserer seg med BankID, opprettes med brukernavn og engangskode på mobil. Trykk på knappen “Selvbetjening” og følg veiledningen eller les nærmere om brukeropprettelsen i menyen over.

 

 

 

OPPFRISKNINGSVAKSINER FOR VOKSNE

Ikke alle vaksinene du får gjennom barnevaksinasjonsprogrammet, gir beskyttelse livet ut. Påfyll av enkelte vaksiner i voksen alder anbefales derfor for  opprettholde beskyttelse mot sykdommene.

ANBEFALER PÅFYLL AV VAKSINE MOT DIFTERI, STIVKRAMPE, KIKHOSTE OG PLIO.

Gjennom barnevaksinasjonsprogrammet får barn tilbud om vaksine mot difteri, stivkrampe, kikhoste og polio på 2. klassetrinn (ca 7 år) og 10. klassetrinn (ca 15 år). Det anbefales at alle voksne tar oppfriskningsdoser av vaksinen omtrent hvert tiende år. Alle vaksinene gis samlet i en sprøyte. Anbefalingene gjelder for alle voksne, ikke bare de som har tenkt seg p utenlandsreise.

Ved å fylle på hvert tiende år sikrer man den enkeltes individuelle beskyttelse, samtidig som man opprettholder høy beskyttelse i befolkningen. Når de aller fleste i befolkningen er beskyttet mot en sykdom oppnår man såkalt flokkbeskyttelse, som igjen beskytter de som ikke er vaksinert. Ved lav vaksinasjonsdekning kan sykdommer som vi har kontroll over i Norge i dag (slik som polio og difteri) komme tilbake.

Selve vaksinen koster 600 kr. inkludert gebyr på 200 kr for setting av vaksine.

Dersom du ønsker en slik oppfriskningsvaksine herved deg i luka

Dine resepter kan du enkelt sjekke på helsenorge.no. Mangler du resept på dine faste medisiner kan det bestilles i vår selvbetjeningsportal.

Aktuelle lenker

HelseNorge

Reisevaksinasjon

Diabetesforbundet

Astma- og allergiforbundet

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke

kognitiv.no